Notifications icon

Betsson Recenzja

Oceń wpis: 4.83 / 5 głosów: 6

Betsson to firma oferująca szeroki wachlarz usług oraz produktów, które mają związek z hazardem w sieci i wersji mobilnej. Firma gwarantuje najwyższą jakość, pełne bezpieczeństwo oraz posiada duże doświadczenie na rynku w tych usługach. Betsson oferuje obecnie kasyno, poker, bingo, zdrapki i zakłady sportowe. Właścicielem jest szwedzki Betsson AB czyli jedna z największych firm, która oferuje gry hazardowe na świecie. Na rynku firma ta działa od ponad 50 lat. Firma oferuje legalną grę w sieci, a strona internetowa, na której można grać, w całości należy do firmy BLM Group Ltd. z siedzibą na Malcie. Historia Betssona sięga 1963 roku. 10 lat temu przychody tej firmy przekroczyły 1 miliard SEK. W 2009 roku firma rozpoczęła oferować zakłady sportowe na smartfonach. Dwa lata później firma przejęła konkurenta Betsafe, a w kolejnych latach przejęła inne firmy w różnych krajach. Betsson kasyno to prawdziwe kasyno, które potrafi zaspokoić nawet bardzo wymagających graczy. W ofercie tej firmy można znaleźć bardzo szeroki wachlarz gier, takich jak blackjack, ruletka, minigry, videoploty, sloty i tysiące innych, bardzo różnorodnych gier kasynowych- każda z nich dostarcza graczom ogromnych emocji i daje szansę na zgarnięcie potężnych pieniędzy. Dodatkowo Betsson umożliwia grę w pokera online- różnorodne bonusy, promocje i turnieje przyciągają stale nowych graczy. Możliwości gry i wygranych są po prostu bardzo duże- każdy powinien obowiązkowo spróbować gry w popularnego Texas Hold'em i Omaha. Poza typowymi grami kasynowymi i pokerem, znajdziemy także setki innych gier, ale też zdrapek. Operatorem strony internetowej Betsson jest maltańska firma o numerze rejestracji C-34836. Instytucją, która udzieliła licencji i kontroluje działalność firmy jest Maltański Urząd ds. Gier (MGA) i funkcjonuje w oparciu o różne licencje tego organu. W przypadku mieszkańców Wielkiej Brytanii działalność strony leży po stronie brytyjskiej Komisji ds. Gier Hazardowych, a w przypadku mieszkańców Republiki Irlandii jest to Organ Regulacyjny Republiki Irlandii. Gry działają w oparciu na różne licencje, najczęściej udzielonej przez Komisję Kontroli Gier Hazardowych w Alderney. Korzystać z usług Betssona mogą osoby pełnoletnie i mogą być to mieszkańcy Polski. Numery licencji, które Betsson uzyskał na Malcie: LGA/CL2/183/2004 (wydana 17 marca, 2009), LGA/CL3/183/2004 (wydana 17 marca, 2009), LGA/CL1/587/2009 (wydana 9 lipca, 2009), LGA/CL3/566/2009 (wydana 9 lipca, 2009), LGA/CL1/566/2009 (wydana 9 stycznia, 2010) i LGA/CL1/183/2004 (wydana 30 marca, 2011). BML Group Ltd., który obsługuje stronę posiada także szereg licencji, uzyskanych na Malcie- MGA/CL1/836/2012 (wydana 8 kwietnia, 2013); MGA/CL3/183/2004 (data wydania: 17 marca, 2014); MGA/CL1/902/2013 (data wydania: 9 czerwca, 2014); MGA/CL1/566/2009 (data wydania: 9 stycznia, 2015); MGA/CL1/1082/2015 (data wydania: 14 kwietnia, 2015); MGA/CL1/1034/2014 (data wydania: 25 maja, 2015); MGA/CL1/183/2004 (data wydania: 31 marca, 2016); MGA/CL1/1175/2016 (data wydania: 4 sierpnia, 2016); MGA/CL1/770/2011 (data wydania: 18 listopada, 2016); MGA/CL1/1322/2017 (data wydania: 4.07.2017 r.); MGA/CL1/587/2009 (data wydania: 9.07.2017 r.); MGA/CL3/803/2012 (data wydania:11 lipca, 2017); MGA/CL2/183/2004 (data wydania: 23 sierpnia, 2017). Numery te są dostępne publicznie, ponieważ na rządowych stronach Malty można znaleźć potwierdzenie, że posiadają oni wyżej wymienione licencje i że działają zgodnie z prawem. Co ważne, na terenie Polski, gra u Betssona jest legalna (jest to zarazem jedno z nielicznych kasyn, u którego gra jest legalna na terenie naszego kraju). 

Betsson Recenzja

Aby zalogować się na stronie Betsson, należy najpierw zarejestrować. Najpierw należy znaleźć i wcisnąć przycisk "Otwórz konto", a tam należy wypełnić prawdziwymi danymi formularz rejestracyjny, w którym należy podać imię, nazwisko, adres zamieszkania, e-mail na który zostanie wysłany link aktywacyjny, kraj zamieszkania, numer telefonu komórkowego, swoją datę urodzenia, płeć, podać hasło, którym gracz będzie się logował do konta, potwierdzić hasło i wybrać walutę, w jakiej będą rozliczne gry. Po wypełnieniu tych danych należy przycisnąć przycisk "Załóż konto", choć najpierw serwis poprosi o udzielenie zgody na warunki regulaminu strony oraz zatwierdzenie, że podane dane są poprawne. Potem adres mailowy zostanie poddany weryfikacji, zostanie tam wysłany link, który trzeba będzie kliknąć. Po wykonaniu tych kroków gracz może zalogować się do serwisu- należy podać tam adres mailowy (lub nazwę użytkownika) i hasło podane przy rejestracji oraz nacisnąć przycisk "Zaloguj". Jeśli wpisane dane będą poprawne, serwis przekieruje użytkownika na indywidualne konto do gry. Co ważne, firma może zweryfikować dane wprowadzone przy rejestracji, ale też sprawdzić np. kartę, która została użyta do wpłaty- Betsson może zażądać skanu dowodu osobistego, skanu karty kredytowej z zasłoniętymi niektórymi danymi lub rachunku np. za mieszkanie, na którym będzie widniał adres zamieszkania wskazany przy rejestracji. Strona działa w języku polski, a wpłatę i wypłatę możemy zrobić w naszej walucie (PLN). Na stronie internetowej, w której jest tworzone konto, użytkownik znajdzie także pełny regulamin strony, a także wyżej wymienione numery licencji oraz adres siedziby firmy (czyli dane, które muszą być widoczne na stronie dla wszystkich). Strona internetowa jest przejrzysta i posiada wersję zarówno na komputery, jak i telefony komórkowe i tablety. Co ważne, Betsson ma także specjalną aplikację, z której mogą skorzystać osoby mające dostęp do sprzętu z systemami Android lub iOS. Dodatkowo oferta w tej aplikacji mobilnej jest dokładnie taka sama co w wersji komputerowej, dzięki czemu niezależnie od urządzenia, użytkownik może korzystać z pełnej oferty i grać zawsze i wszędzie. Ważną zaletą Betssona jest kontakt z klientem (obsługa klienta). Nawet polscy gracze mogą kontaktować się z działem obsługi w języku polski i mogą bez problemu uzyskać odpowiedź w tym języku. Polscy konsultanci są dostępni codziennie między 9:00 a 22:00, a odpowiedź uzyskać można od nich w ciągu maksymalnie godziny (najdłużej czeka się na odpowiedź, gdy pytanie zostało wysłane na maila), choć odpowiedź na czacie powinniśmy uzyskać w ciągu nawet 30 sekund. Dział anglojęzyczny jest z kolei dostępny przez całą dobę każdego dnia. 

Betsson Recenzja

Aby rozpocząć grę, należy dokonać wpłaty dowolnej kwoty na konto utworzone w serwisie. Aby to uczynić, trzeba kliknąć na przycisk "Wpłata" po zalogowaniu", wybrać bonus, z jakiego będzie się chciało skorzystać przy wpłacie (tzw. bonus powitalny), wybrać metodę płatności, a także wypełnić wymagane dane potrzebne do skorzystania z danej metody, a po wykonaniu tego należy zatwierdzić wpłatę i czekać, aż środki będą na koncie. Istnieją obecnie trzy metody płatności- pierwsza z nich jest najbardziej popularna, ponieważ jest to wpłata przy użyciu karty kredytowej (VISA/ Mastercard),a przyjmowane są płatności w wielu walutach (m.in. PLN, EUR, USD, SEK, GBP, CSK, NOK, DKK). Przy wyborze takiej metody płatności konieczne jest podane numeru karty, numeru CVV/CVV2 oraz imienia i nazwiska, które widnieją na karcie. Kolejna metoda płatności to E-pro czyli metoda, która jest dostarczana przez firmę EMP Corp i realizuje transakcje przy użyciu pieniędzy elektronicznych oraz przy użyciu tzw. portfela elektronicznego. Ostatnim sposobem na dokonanie wpłaty jest E-voucher i jest to także metoda, która jest dostarczana przez EMP Corp i działa na takiej zasadzie, że przechowywane są pieniądze elektronicznie, a później generowany jest voucher w trakcie transakcji. Poza wyżej wymienionymi formami płatności, które dostępne są praktycznie we wszystkich krajach, Betsson przygotował także inne metody płatności, z których mogą korzystać także Polacy. Od pewnego czasu można skorzystać z Przelewów24, dzięki czemu pieniądze mogą pojawić się na koncie w serwisie w ciągu nawet 15 minut. Inne metody płatności to Neteller, Skrill, Click2Pay, paysafecard i lokalne przelewy bankowe. Prostota i szybkość wpłat i wypłat również wpływa na to, że coraz więcej osób wybiera właśnie Betssona.

Betsson Recenzja

Dostępne są sloty, ruletka (w tym ruletka na żywo), gry pokerowe (Casino Hold'em, Red Dog, Pai Gow, Texas Hold'em i Oasis), gry blackjack (w tym na żywo), minigry, bingo, zdrapki, a także tysiące innych gier, a wśród nich: Dream Catcher, Caribbean Stud / Casino Stud Poker, Baccarat, Ponton, Punto Banco, Beat Me, Video Poker, Zombies, Wizard Shop, 1429 Uncharted Seas, Wild Gambler Big Bang, The Wish, Master, Blood Syckers, Champions of the Track, Dead or Alive, Eye of the Kraken, Super Monopoly Money, Kings of Chicago. Kasyno to nowoczesne i różnorodne sloty w jednym miejscu. Do wyboru jest ponad 100 gier, a wiele z nch oferuje wysokie jackpoty, które potrafią sięgać milionów. W kasynie można znaleźć wiele tradycyjnych gier stołowych, do których należy między innymi blackjack, ruletka i videopoker. Betsson organizuje także mnóstwo turniejów, dzięki czemu każdy może rywalizować z zawodnikami z całego świata. Zakłady sportowe to z kolei możliwość typowania wyników zarówno w dyscyplinach sportowych (m.in. piłka nożna, piłka ręczna, siatkówka, koszykówka, boks, baseball, skoki narciarskie), jak i na inne wydarzenia (np. polityczne [wyniki wyborów i referendum] i muzyczne [konkursy muzyczne, Eurowizja]). Wysokie kursy i bardzo bogata oferta przyciąga wielu typerów. Poker na Betssonie to gra zarówno dla doświadczonych, jak i początkujących graczy. Każdy znajdzie odpowiednich dla siebie konkurentów z całego świata. Każdy ma możliwość wejścia do ekskluzywnych freerolli, dzięki czemu gracz ma gwarancję gry bez żadnego ryzyka. Najpopularniejsze gry to Texas Hold'em i Omaha, ale Betsson oferuje także inne gry pokerowe, takie jak Poker Blaze. Betsson oferuje także kasyno na żywo, dzięki czemu będąc w domu można zagrać w prawdziwym kasynie przeciwko (prawdziwym) dealerom. Każdy dealer dokładnie tłumaczy zasady każdej gry. Do wyboru jest gra na żywo w ruletkę, blackjacka, bakarat i różne gry pokerowe. Jest to prawdziwy Rolls-Royce na światowym rynku. Bingo to kolejna rzecz jaką oferuje Betsson. Bingo to tradycyjna gra w wersji online- charakteryzuje się prostotą i dużymi emocjami. Gra oferuje oferuje ogromne jackpoty i każdy uczestnik ma możliwość czatowania z innymi graczami i hostessami. Bingo to także specjalne konkursy z nagrodami pieniężnymi i wspaniałymi nagrodami rzeczowymi. Ostatnim elementem Betssona są zdrapki- szybkie gry dzięki którym można wybrać potężne pieniądze. Wystarczy jedno kliknięcie, by dowiedzieć się, czy udało się wygrać. Jedną z najciekawszych i najbardziej popularnych gier jest Super 3 Wow, w której zwycięzca otrzymuje milion euro, które jest wypłacane w ratach- co miesiąc, przez 15 lat na konto wpływa po 5555 euro. Nie trzeba mieć żadnej wprawy/ doświadczenia- szybka i łatwa gra cieszy się wśród graczy ogromną popularnością, szczególnie na Betssonie, który oferuje mnóstwo zdrapek za różne kwoty i z różnymi rodzajami nagród. Wiele rekordów padło także właśnie w tym kasynie pod względem wygranych. Najwięcej można wygrać między innymi w grach: Mega Fortune Dreams, gdzie przy szczęściu można wygrać 15,1 mln, Mega Fortune, w której możemy wygrać ok. 13 ml, Hall of Gods, w której jest szansa na zdobycie nawet 9 mln, a także The Dark Knight, gdzie można wygrać ponad 6 milionów. Tiki Wonders i Arabian Nigts to przykłady gier, w których można wygrać około trzech milionów. Ważna jest także jakość, różnorodność i możliwości- wysokie wygrane znajdziemy także w innych grach. Betsson to jedno z nielicznych kasyn internetowych, w którym znajdziemy serię Novomatic (na serię składają się gry takie jak Lucky 8-line czy Jackpot 6 000 i Mystery Joker) oraz NetEnt i Microgaming. Długo można byłoby wymieniać gry, które znajdziemy u Betssona- warte wymienienia są jeszcze niektóre bardzo popularne gry- Gonzo's Qest, Blood Suckers, Fruit Shop, Jack and the Beanstalk, Starburst i Twin Spin.

Betsson Recenzja

Betsson to także najwyższy stopień bezpieczeństwa- firma posiada licencje otrzymaną na Malcie i od instytucji państwowych tego kraju posiadają wszelkie licencje na oferowanie wszelkich usług oferowanych na stronie internetowej (kasyno, zakłady sportowe). Betsson posiada także certyfikat odpowiedzialnego przez operator e-gier, który został nadany przez The Global Gambling Guidance Group (G4). Betsson zapewnia gwarancje wpłat, firma utrzymuje rachunki klientów w szwedzkim banku SEB i współpracuje z szeregiem zaufanych banków (m.in. Raiffeisen Bank). Co ważne usługi oferowane przez Betssona są zgodne ze Standardem Bezpieczeństwa Danych (skrót PCI). To z kolei oznacza, że wszyscy klienci mogą być spokojni o ich dane z karty a także informacje związane z przelewami, wpłatami i wypłatami. Wszystkie informacje na Betssonie są szyfrowane przez VeriSign SSL, a kasyno używa losowego generatora numerów, który został zatwierdzony (a wcześnie przetestowany przez dwie niezależne firmy- National Laboratory of Forensic Science w Szwecji i Technical Systems Testing w Kanadzie (to z kolei gwarantuje uczciwość usług). Wyżej wymienione certyfikaty gwarantują, że firma posiada skuteczne narzędzia, które zapobiegają nałogowej grze hazardowej. Każdy może być spokojni o przelewy- wpłaty i wypłaty środków, więc firma oferuje najwyższe standardy bezpieczeństwa. Informacje- dane są szyfrowane i bezpieczne dwadzieścia cztery godziny na dobę, siedem dni w tygodniu. Generatory liczb losowych są przetestowane, więc każdy może być spokojny o to, czy nie jest w tym czegoś oszukanego i na pewno każdy ma w takich grach równe szanse- komfort i bezpieczeństwo przyciąga graczy z całego świata.

Betsson Recenzja

W przypadku bonusów, może z nich skorzystać jedna osoba, rodzina gospodarstwo domowe, adres zamieszkania, adres mailowy, numer karty kredytowane, numer telefonu urządzenie (i adres IP). Bonusy powitalne są tylko dla tych, którzy wcześniej nigdy nie mieli konta w serwisie i nigdy nie skorzystali z takiej oferty promocyjnej. Niektóre bonusy są aktywne tylko wtedy, gdy własnoręcznie aktywuje je użytkownik i są dostępne po wykonaniu pewnych warunków (np. wpłata depozytu o określonej kwocie). Często bonusy wymagają wpłaty środków i w bonusach takich często można uzyskać podwojenie depozytu do określonej kwoty lub gra bez ryzyka, czyli gra, w której nawet w przypadku przegranej są zwracane pieniądze (choć do określonej wcześniej kwoty). Często by móc później wypłacić bonus, należy nim obrócić wymaganą ilość razy (tzn. wypłata jest możliwa tylko w momencie, gry w określonym czasie cały bonus zostanie pomyślnie obrócony w grach pewną ilość razy). W przypadku zakładów sportowych, Betsson oferuje dla nowych graczy zakład bez ryzyka do 150 PLN (akcja "Witaj w Betsson"). W dziale Kasyno, na graczy czekają darmowe spiny, gotówka, bonus (obecnie jest to akcja "Wakacyjna Impreza w Kasynie!"), zaś dla nowych graczy jest przygotowany specjalny bonus powitalny- wystarczy doładować konto pierwszy raz na kwotę nie mniejszą niż 500 zł, by zgarnąć nawet 1000 zł na dalszą grę. Dodatkowo grając za kwotę wpłaty, gracz otrzymuje od firmy 50 darmowych spinów na grę. W dziale z zakładami sportowymi na graczy czeka także akcja "Super Tydzień!" i "Wielki szlem". Pierwsza akcja daje możliwość zgarnięcia co tydzień 15 zł na zakład bez ryzyka na żywo oraz 5 darmowych spinów, a druga akcja daje możliwość otrzymania nawet 30 zł na tenisowy zakład bez ryzyka na żywo podczas trwania turnieju US Open 2018. Szczególnie ciekawe bonusy znajdziemy w dziale z Pokerem- tam jest obecnie wele akcji promocyjnych. Na rozpoczęcie przygody z pokerem, Betsson przygotował aż cztery cieawe oferty powitalne. Znajdziemy tam między innymi bonus powitalny aż do 2000 euro- jest to bonus, który uzależniony od wpłaty, tzn. wartość bonusu jest większa, jeśli pierwszy depozyt jest większy, ale nie można otrzymać więcej niż 2000 euro bonusu. Betsson oferuje także freerolle dla nowych graczy- wystarczy zbudować swój bankroll, by wziąć udział w podziale freefollów dla nowych graczy, a są one o łącznej wartości 10 000 euro. Gracze mogą wziąć udział w pewnego rodzaju misji- wystarczy wypełnić dziesięć osiągnięć w dziesięć dni, by otrzymać ciekawe nagrody. Battle of Malta 2018 to z kolei turniej pokerowy, w którym każdy może mieć swoje miejsce i wygrać z puli wynoszącej aż 1 000 000 euro. Akcja "Prima Poker - misje" to z kolei coś zupełnie nowego- turniej o łącznej puli nagród 50 000 euro. "UCOP 4 - 1 Milion euro GTD" to z kolei akcja, w której można zawalczyć o swoją część z dodatkowej puli wynoszącej aż 15 000 euro. Betsson oferuje także jackpoty czyli dodatkowe pule pieniędzy na określone gry- jackpot wygrywa jeden z graczy podczas wybranej gry- pojawiają się bardzo często i prawie we wszystkich grach, dzięki czemu można bardzo często wygrać duże pieniądze. Jackpoty najczęściej można znaleźć przy automatach, grach video, grach karcianych i ruletce. Betsson to akurat numer jeden pod względem jackpotów. Betsson oferuje bardzo atrakcyjne i przejrzyste bonusy, które są dla klientów, którzy grają po prostu dla rozrywki.

 

Ostatnia aktualizacja: 2018/10/27 11:05

Komentarze

Brak komentarzy

Zaloguj się, aby móc komentować..

Przeczytaj także

Przeczytaj recenzje innych bukmacherów